Zece oraşe îşi împart peste 70% din spectatorii cinematografelor din România

Autor: Razvan Tupa Postat la 27 mai 2018 105 afişări

Cele mai mari pieţe cinematografice din România sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara, care concentrează 54% din cerere, arată o analiză a unei firmei de consultanţă imobiliară, pornind de la datele oferite de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Din cele 13,9 milioane de bilete plătite de români la cinema în 2017, nu mai puţin de 10 milioane, reprezentând 72% din numărul total, au fost vândute pentru sălile din zece oraşe.

La începutul anului, cele 41 de centre comerciale din România care aveau un cinematograf multiplex, ajungeau la un număr mediu de săli de proiecţie de 7,8. Astfel, analiza arată că, în medie, dezvoltatorii au amenajat câte o sală de cinematograf la fiecare 5.000 de metri pătraţi ȋnchiriabili ai centrului comercial.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
SPECTATORI,
CINEMATOGRAFE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.