WSJ:Retragerea mai multor bănci din Euribor creează temeri privind soarta indicatorului bancar

Postat la 10 ianuarie 2013 11 afişări

Băncile europene Raiffeisen Bank International, Bayerische Landesbank şi Rabobank şi-au anunţat în ultimele zile retragerea dintre băncile care contribuie la stabilirea indicatorului Euribor, folosit la calcularea dobânzilor pentru împrumuturi şi alte contracte financiare de mii de miliarde de euro.

De asemenea, grupul austriac Erste Bank a informat marţi că îşi analizează opţiunile, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

După retragerea celor trei instituţii, numărul băncilor care contribuie cu date pentru stabilirea Euribor a ajuns la 39. Numărul maxim de membri, 44, a fost înregistrat în 2012.

"Sunt foarte îngrijorat de această situaţie. Este ceva foarte serios. Rata Euribor trebuie reformată şi repede. Plecarea unor bănci constituie un exemplu nepotrivit pentru alte instituţii de credit contributoare. Dacă pleacă şi alte bănci, s-ar putea să nu mai avem Euribor", a declarat Cedric Quéméner, director al Euribor-EBF, organizaţie ai cărei membri din cadrul Federaţiei Bancare Europene stabilesc indicatorul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro+

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euribor,
bancar,
retragere
/actualitate/wsj-retragerea-mai-multor-banci-din-euribor-creeaza-temeri-privind-soarta-indicatorului-bancar-10448633
10448633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.