WSJ: Gafa lui Emmanuel Macron despre naţionalism, în contextul tensiunilor transatlantice

Postat la 14 noiembrie 2018 37 afişări

Relaţia transatlantică este expusă riscurilor, la un secol de la încheierea Primului Război Mondial, fiind marcată de disensiuni între SUA şi aliaţi vest-europeni precum Marea Britanie, Franţa şi Germania, care nu percep importanţa valorilor naţionale ca ţările est-europene, comentează WSJ.

WSJ: Gafa lui Emmanuel Macron despre naţionalism, în contextul tensiunilor transatlantice

"Poate fi salvată relaţia transatlantică? Aceasta este întrebarea cu care se confruntă lumea la 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Semnalele de la ceremoniile comemorative centenare de la Paris nu au fost bune. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a condamnat public naţionalismul, plasându-l «în opoziţie faţă de patriotism», în timp ce autoproclamatul naţionalist preşedinte american Donald Trump a primit cu uimire. Relaţia dintre SUA şi principalii aliaţi europeni - Germania, Marea Britanie şi Franţa - este în mod evident mai rece decât a mai fost din perioada Administraţiei Truman", comentează editorialistul Walter Russell Mead într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal sub titlul "Gafa lui Macron despre naţionalism / Europa Occidentală confundă lecţiile Primului Război Mondial cu adevăruri universale".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nationalism,
wsj,
gafa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.