WPP, cel mai mare grup de advertising din lume, trece sub conducerea lui Mark Read după plecarea lui Martin Sorrell

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 septembrie 2018 41 afişări

WPP, cel mai mare grup de advertising din lume, trece sub conducerea lui Mark Read după plecarea lui Martin Sorrell

WPP l-a numit pe Mark Read în poziţia de CEO după plecarea liderului Martin Sorrell, alegând astfel unul dintre favoriţii pentru această poziţie, căruia i se încredinţează misiunea de a da o nouă direcţie gigantului, potrivit Fortune.

Read a ajutat la conducerea celei mai mari companii de advertising din lume din poziţia de COO interimar de la plecarea neaşteptată a lui Sorrell din luna Aprilie şi va prelua atribuţiile de CEO începând de acum.

Sfârşitul incredibil al celui mai puternic executiv din industria mondială a publicităţii şi marketingului: Îşi făcea plăcerile pe banii companiei, nicio asistentă personală nu rezista mai mult de 18 luni, iar şoferul s-a răzbunat pe el şi i-a încheiat cariera pentru că l-a dat afară

Executivul în vârstă de 51 de ani preia cârma companiei într-un moment dificil atât pentru WPP cât şi pentru întreaga industrie de advertising.

Cotele de piaţă ale companiei au scăzut în contextul în care giganţii din sectorul de consum îşi reduc cheltuielile cu publicitatea, iar competiţia se intensifică odată cu apariţia noilor jucători din piaţa de digital.

WPP, o reţea vastă de sute de agenţii de publicitate printre care cele J. Walter Thompson şi Ogilvy, a fost forţată să îşi găsească un nou lider după ce Sorrell a demisionat ca urmare a unei anchete desfăşurate de board cu privire la o serie de comportamente necorespunzătoare, acuzaţii pe care le-a negat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plecare,
advertising,
preluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.