Wizz Air a confirmat cea mai mare comandă din istoria companiei

Autor: Ioana Matei Postat la 17 septembrie 2015 2480 afişări

Wizz Air a confirmat cea mai mare comandă din istoria companiei

Operatorul low cost Wizz Air a confirmat angajamentul semnat în iunie la Le Bourget International Airshow Paris pentru achiziţionarea a 110 aeronave A321neo, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Airbus. Acordul este cea mai mare comandă unică primită vreodată pentru modelul A321neo. Valoarea contractului este de 13,68 miliarde de dolari (12,1 miliarde de euro) la preţul de catalog, potrivit publicaţiei franceze Le Parisien.

Airbus şi Wizz Air au semnat un angajament în luna iunie, în cadrul Salonului de aeronautică şi spaţiu din Paris. Aeronavele vor fi livrate între 2019 şi 2024, potrivit publicaţiei franceze. Comanda cuprinde cea mai recentă configuraţie pentru A321neo, Airbus Cabin Flex, cu 239 de locuri la standardul de confort de 18 inci.

În prezent, Wizz Air operează 63 de aeronave din gama A320 pe una dintre cele mai extinse reţele din Europa Centrală şi de Est, cu peste 380 de rute din 22 de baze. "Această comandă ne va ajuta să ne consolidăm poziţia puternică pe piaţa din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, ne oferă o flexibilitate semnificativă pentru a ne ajusta flota la cerinţele noastre de dezvoltare", a declarat József Váradi, Wizz Air Chief Executive Officer.

"Noua aeronavă ne va permite să susţinem costurile reduse prin inovaţii ale cabinei, cea mai recentă tehnologie a motoarelor şi alte îmbunătăţiri ale eficienţei şi, totodată, să îmbunătăţim experienţa şi ofertele pentru clienţii noştri. Airbus este un partener cheie pentru noi, credem că au cele mai bune aeronave pentru a deservi pieţele noastre şi suntem bucuroşi să continuăm relaţia noastră de lungă durată cu ei ", a adăugat CEO-ul Wizz Air. 

Familia de aeronave A320neo oferă cele mai scăzute costuri de operare pe segmentul aeronavelor cu un singur culoar vizând o reducere a consumului de combustibil cu 20% până în 2020. Tranzacţia duce comenzile ferme pentru NEO la mai mult de 4300 de aeronave, subliniază Airbus în comunicatul transmis.  

Familia Airbus A320neo este o serie de aeronave ce au început să fie dezvoltate în decembrie 2010 de compania franceză Airbus. "NEO" vine de la "New Engine Option" (Opţiunea de motor nou) şi este cel mai recent pas în direcţia modernizării aeronavelor  A320 (A320E), program de modernizare început în 2006. A320neo inlocuieste familia modelului A320 iniţial, care este acum denumit A320ceo ”Current Engine Option” (Opţiunea de motorizare actuală, n.r.)

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wizz-air-a-confirmat-cea-mai-mare-comanda-din-istoria-companiei-14715234
14715234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.