WIKILEAKS: Sediile CIA si FBI erau pe lista atentatelor planuite de Al-Qaeda. Ce alte tinte au mai ratat teroristii

Postat la 19 mai 2011 45 afişări

Khalid Sheikh Mohammed, omul din spatele atacurilor care au avut loc in SUA in data de de 11 septembrie 2001, planuia alte atentate care urmau sa loveasca Podul Brooklyn, cladiri din California, sediile CIA si FBI, benzinariile de pe teritoriul Americii, dar si aeroportul Heathrow din Marea Britanie.

Acest lucru reiese din marturiile lui Mohammed si ale altor teroristi incarcerati la Guantanamo, potrivit documentelor publicate de Wikileaks.In 2001 Mohammed a incercat sa puna in aplicare un atac terorist prin care avea sa deturneze un avion comercial si sa il prabuseasca peste cea mai inalta cladire din California.

Un an mai tarziu, acesta a conceput un nou plan de atac, de aceasta data folosindu-se de avioane de marfa pe care intentiona sa le prabuseasca simultan peste mai multe terminale ale principalelor aeroporturi americane. Pentru a pune in aplicare acest plan, Mohammed a cerut ajutorul unui alt terorist, numit "Faris", care avea sa se informeze asupra tuturor posibilitatilor de acces in zonele destinate acestui tip de avioane.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CIA,
FBI,
Al-Qaeda
/actualitate/wikileaks-sediile-cia-si-fbi-erau-pe-lista-atentatelor-planuite-de-al-qaeda-ce-alte-tinte-au-mai-ratat-teroristii-8274862
8274862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.