Wikileaks - Basescu, despre militarul implicat in cazul Teo Peter: Nu va face inchisoare in Romania

Postat la 29 martie 2011 15 afişări

Presedintele Traian Basescu i-a spus ambasadorului SUA, in 2005, ca militarul responsabil de accidentul in care si-a pierdut viata Teo Peter "va avea parte de un proces echidistant si nu ar urma sa faca nicio zi de inchisoare in Romania", relateaza Hotnews, citand o telegrama atribuita Wikileaks.

Potrivit sursei citate, intr-o telegrama confidentiala din 2005, oficialii Ambasadei SUA mentioneaza o discutie anterioara dintre presedintele Basescu si ambasadorul SUA pe tema cazului Teo Peter.

"Premierul Tariceanu si ministrul de Externe Ungureanu ar putea cere intoarcerea soldatului, fiind posibil sa repete promisiunea facuta mai devreme ambasadorului nostru de catre Basescu ca fostul sef de detasament va avea parte de un proces echidistant si, indiferent de rezultat, nu va petrece nici o zi in inchisoare in Romania", scrie Hotnews citand telegrama atribuita Wikileaks.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wikileaks,
Basescu,
Teo Peter
/actualitate/wikileaks-basescu-despre-militarul-implicat-in-cazul-teo-peter-nu-va-face-inchisoare-in-romania-8108878
8108878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.