Wall Street Journal: Guvernul polonez vrea să accelereze explorarea resurselor de gaze de şist

Postat la 28 noiembrie 2013 41 afişări

Guvernul polonez intenţionează să accelereze explorarea resurselor de gaze de şist pentru a-şi reduce dependenţa de importurile de gaze naturale din Rusia, în pofida deciziei mai multor companii americane, inclusiv Exxon Mobil, de a se retrage, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Wall Street Journal: Guvernul polonez vrea să accelereze explorarea resurselor de gaze de şist

 Polonia este una dintre cele mai promiţătoare locaţii din UE în ceea ce priveşte potenţialul resurselor de gaze de şist, însă cele câteva puţuri de explorare săpate până în prezent au produs rezultate neconvingătoare.

Procedeul de extracţie a gazelor de şist este unul controversat, care presupune injectarea de chimicale la presiune ridicată pentru fractuarea formaţiunilor de rocă de şist. Experţii de mediu susţin că procesul industrial poate polua apele subterane şi atmosfera.

Franţa a interzis exploatarea prin fracturare hidraulică, iar Germania pare decisă să îngheţe planurile de exploatare a gazelor de şist după finalizarea negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare, notează WSJ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wall-street-journal-guvernul-polonez-vrea-sa-accelereze-explorarea-resurselor-de-gaze-de-sist-11727285
11727285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.