VW, Mercedes şi BMW răspund acuzaţiilor de experimente naziste pe maimuţe care se uitau la desene animate. Industria auto, oripilată când a auzit ce s-ar fi întâmplat în laboratoare

Postat la 29 ianuarie 2018 300 afişări

UPDATE Cele trei mărci au dat declaraţii între timp din care reiese că se dezic de testele pe animale şi că, în cazul în care acest lucruri s-au întâmplat, ei nu sunt de acord cu aşa ceva, nu au ştiut şi astfel nu poartă responsabilitatea metodei de teste pe care a ales-o institutul american. Mai mult, ele vor organiza o anchetă internă pentru a verifica dacă s-a întâmplat aşa ceva.

VW, Mercedes şi BMW răspund acuzaţiilor de experimente naziste pe maimuţe care se uitau la desene animate. Industria auto, oripilată când a auzit ce s-ar fi întâmplat în laboratoare

ŞTIREA DE VINERI New York Times scrie despre o situaţie oribilă, vecină cu SF-ul, întâmplată în 2014. Ziarul american spune că are nişte documente oficiale despre un grup de interese format de Volkswagen, Daimler şi BMW, care acum s-a desfiinţat. Se numea European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector (Grupul de Cercetare Europeană pentru Mediu şi Sănătate în Transporturi).

 

Acest grup a angajat oameni de ştiinţă ca să apere interesul marilor producători germani, acela de a vinde în continuare motoare diesel demonstrând că nu au efecte negative asupra mediului şi a omului.

 

New York times spune că aceste demonstraţii ar fi fost / trebuit folosite în acţiuni de lobby în cercurile de influenţă pentru a nu suprataxa motoarele diesel.

 

Printre studiile oamenilor de ştiinţă ar fi fost şi unul din 2014, în Albuquerque, în care s-ar fi inhalat gaze de eşapament ale motoarelor diesel de către maimuţe pentru a contrazice părerea Oraganizaţiei Mondiale a Sănătăţii că noxele din arderea motorinei sunt cancerigene.

 

Institutul Lovelace Respiratory Research a fost desemnat să facă testele pe maimuţe cu două motoare – unul al unui Volkswagen Beetle nou şi celălalt al unui Ford seria F (pick up) din 1999.

 

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.