Vremea se schimbă radical. Când va ninge în Bucureşti şi în marile oraşe

Postat la 16 decembrie 2017 430 afişări

După câteva zile cu temperaturi de primăvară, vremea se răceşte simţitor începând din acest weekend. Temperaturile maxime încep de la zero grade şi nu vor mai depăşi 10 grade, iar luni vom avea parte de precipitaţii sub formă de ninsoare în mai multe zone din ţară.

Vremea se schimbă radical. Când va ninge în Bucureşti şi în marile oraşe

VREMEA SÂMBĂTĂ

Vremea se va răci în vest şi nord-vest, dar se va menţine deosebit de caldă în restul ţării, cu maxime ce vor fi cuprinse între 5...6 grade în dealurile vestice şi 17...18 grade în sud-estul Munteniei şi în sudul Dobrogei. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi în jumătatea vestică a ţării, iar în Maramureş şi cea mai mare parte a Crişanei, în prima parte a zilei, pe arii restrânse cantităţile de apă vor mai depăşi 10...15 l/mp. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, temporar în vestul, centrul şi în extremitatea de sud-est a ţării şi va sufla slab şi moderat în celelalte regiuni, potrivit REALITATEA TV.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar spre seară temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

La munte temporar se vor semnala precipitaţii, în cursul zilei în masivele din jumătatea de vest, apoi şi în restul zonei montane. Acestea vor fi mixte ziua, în timp ce noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, mai ales în prima parte a zilei. Valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în masivele vestice şi nord-vestice, iar în rest, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Vor fi... Si duminica vremea se va răci, chiar semnificativ în masivele sudice. Temporar va ninge în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi doar izolat în restul zonei montane.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vremea se va răci în toate regiunile, in special în cele sudice, estice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade la Suceava şi 9-10 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în sudul şi centrul ţării şi doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mai ales ninsori în Transilvania, Banat, sudul Crişanei şi zona deluroasă a Moldovei si ploaie, în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea dar si aici spre seara ploaia poate trece şi in lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări la munte, în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în extremitatea de sud-vest.

În Bucureşti, vremea se va răci semnificativ faţă de simbata. 4-6 grade dimineata si numai in jur de 6 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua.

VREMEA LUNI

Luni, valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade la Brasov, Suceava si Targoviste şi 4-5 grade in Banat, la Timisoara. Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse în jumatatea sudică a ţării si sub forma de ninsoare dar numai izolat, in restul teritoriului. La munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească. 0…1 grad dimineata si 2-3 grade la amiaza. Trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.