Vrei sa-ti cumperi o bicicleta, primaria Bucuresti te ajuta cu 500 de lei. Cine se încadrează în noul proiect demarat de Gabriela Firea

Postat la 01 iulie 2017 1431 afişări

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vineri, un proiect de hotărâre prin care se acordă un sprijin financiar în valoare de 500 de lei fiecărui locuitor al Capitalei pentru cumpărarea unei biciclete, a unei trotinete sau a unui segway.

Vrei sa-ti cumperi o bicicleta, primaria Bucuresti te ajuta cu 500 de lei. Cine se încadrează în noul proiect demarat de Gabriela Firea

Cu 28 de voturi pentru, cinci abţineri şi şase voturi împotrivă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat proiectul prin care municipalitatea va acorda un voucher pentru achiziţia de biciclete, trotinete sau segway.

„Din dorinţa de a încuraja şi stimula folosirea de către adolescenţi şi adulţi a mijloacelor de transport alternativ - biciclete, trotinete electrice sau dispozitive electrice de tip Segway, propunem Consiliului General un proiect de hotărâre privind acordarea, în acest an, a unui număr de 5.000 de vouchere, în valoare de 500 de lei. Voucherele vor fi acordate cetăţenilor cu vârste peste 18 ani, care locuiesc cu forme legale în Bucureşti, şi vor putea fi folosite la achiziţionarea bicicletelor sau dispozitivelor menţionate, de la magazine de specialitate din Capitală. Voucherele vor fi nominale şi nu se vor putea cumula. Acordarea acestor stimulente face parte dintr-un program amplu de sprijinire a transportului alternativ, care mai cuprinde sprijinirea de către municipalitate a unei reţele cât mai extinse de bike-sharing, precum şi derularea unei campanii de informare în legătură cu prezenţa bicicliştilor în trafic”, a declarat în cadrul şedinţei CGMB Primarul General al Capitalei.

De asemenea, Gabriela Firea a mai precizat că după derularea acestui proiect, pe baza analizei rezultatelor obţinute, se va decide cu privire la continuarea şi dezvoltarea acestuia, prin realizarea unui program multianual pe o perioadă de 3-5 ani.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.