Vrei să te angajezi la stat? Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă angajează 8.500 de oameni. Vezi pe ce posturi se angajează

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 august 2021 25261 afişări

Vrei sa

Vrei să te angajezi la stat? Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă angajează 8.500 de oameni. Vezi pe ce posturi se angajează

Peste 8.500 de posturi noi vor fi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Raed Arafat a numit decizia „istorică”, deoarece va corecta „o problemă foarte mare din punctul de vedere al resursei umane”.

Vor fi 8.546 de posturi noi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 120 posturi de ofiţer, 25 de maiştri miitari şi 8.00 de soldaţi profesionişti.

„Va fi o premieră când vom avea această categorie de personal. Prin suspendarea serviciului militar obligatoriu, sa hotărât profesionalizarea structurilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sa făcut un calcul, iar IGSU şi structurile subordonate prevedeau un număr de 42.600 de posturi, din care 88% erau prevăzuţi ca subofiţeri. Ulterior, în 2010 - 2014, au dispărut peste 14.000 de posturi prin desfiinţare şi au mai fost date afară fizic 1.300 de persoane angajate la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ”, a spus Raed Arafat.

Astfel, sa ajuns la aproximativ 29.000 de posturi care a scăzut continuu din cauza plecărilor şi a pensiilor.

Posturile vor fi ocupate treptat. În acest an urmează să fie ocupat, până la sfârşit, aproape 1.500 de posturi.

„Combinat cu tehnică care se achiziţionează, impactul acestora angajări va creşte calitatea şi capacitatea sistemului de urgenţă”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
igsu,
angajară,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.