Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele 11 luni cu aproape 10%

Autor: Departamentul Economic Postat la 13 ianuarie 2015 35 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele 11 luni, atât în serie brută, cât şi ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,5%, respectiv cu 9,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Pe elemente de structură au fost consemnate scăderi pe serie brută la lucrările de reparaţii capitale (-19,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (-6,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la construcţiile inginereşti cu 24,4%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 35,7%, respectiv cu 11,4%.

În serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de reparaţii capitale au scăzut cu 19,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11%, iar lucrările de construcţii noi cu 7,3%.

Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 25,4%, în timp ce la clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au fost înregistrate creşteri de 36,4%, respectiv 10,3%.

În luna noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a urcat faţă de luna octombrie cu 13,1% în serie brută, respectiv cu 5,8% în serie ajustată.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor a crescut cu 2,2% ca serie brută şi a scăzut cu 0,5% în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTRUCŢII,
LUCRĂRI,
/actualitate/volumul-lucrarilor-de-constructii-a-scazut-in-primele-11-luni-cu-aproape-10-13762421
13762421
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.