Volatilitatea loveşte puternic: Bitcoin scade brusc cu 17%, la o zi după recordul de 34.000 de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 ianuarie 2021 127 afişări

Volatilitatea loveşte puternic: Bitcoin scade brusc cu 17%, la o zi după recordul de 34.000 de dolari

Bitcoin a înregistrat cele mai mari scăderi din martie până în prezent, întrucât preţul celei mai populare criptomonede a scăzut cu 17%, luni, după ce a spart record după record şi s-a situat duminică la un nivel de 34.000 de dolari pentru prima dată, conform preţului citat de Bloomberg.

Ca de obicei, nu se poate identifica cu exactitate cauza volatilităţii pe bitcoin.

Cu toate acestea, preţul unui bitcoin rămâne cu circa 300% mai mare după un 2020 care a dus creşteri, iar bitcoin se tranzacţiona în Londra la ora 12.40 (ora României) la 29.168 de dolari, în scădere cu 13%.

Cei care vor să creadă în bitcoin susţin că preţul este în creştere din cauza tiparniţelor de bani care s-au repornit în pandemie, în timp ce alţi investitori arată spre bula care se formează în jurul criptomonedelor şi o consideră ca fiind un risc la adresa pieţelor financiare globale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
record,
scadere,
pret,
crestere,
cauza,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.