Voinea: Un draft al bugetului pentru 2014 va fi elaborat în prima jumătate a lunii octombrie

Autor: Eliana Radulescu Postat la 09 septembrie 2013 38 afişări

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, luni, după o întâlnire cu senatorii PSD, că până la mijlocul lunii octombrie va fi elaborat un draft al bugetului pentru anul 2014.

"Sunt multe propuneri de luat în discuţie. Va exista, deci, un draft al bugetului până la mijlocul lunii octombrie. Până atunci vom clarifica baza de pornire, deci care sunt veniturile pe care ne putem baza în mod prudent anul viitor, deficitul se cunoaşte - 2% din PIB -, pe care îl putem avea anul viitor, şi, în interiorul acestei anvelope, unde se pot duce banii. Sigur că că nu se pot duce în toate părţile, fie poate să scadă CAS, poată să scadă TVA, pot să crească investiţiile. Trebuie şi o prioritizare între obiectivele bugetare pentru anul viitor", a declarat Voinea, întrebat dacă este luată în calcul reducerea CAS.

Voinea a menţionat că în acest an procesul de elaborare a bugetului este diferit faţă de anii trecuţi, în sensul că va fi nevoie de aprobarea Comisiei Europene, solicitată de altfel tututor ţărilor UE.

El a arătat că discuţiile cu senatorii social-democraţi au vizat teme de natură bugetară, de la colectare la măsurile urmărite în redactarea bugetului pe anul viitor.

Întrebat care sunt principalele investiţii în teritoriu care au nevoie de bugetare, ministrul delegat a spus că nu a abordat această temă în discuţiile cu senatorii PSD, adăugând, însă, că este în lucru o ordonanţă de urgenţă privind criteriile de prioritizare a investiţiilor.

"Va fi pe agenda Guvernului în cel mai scrut timp. Tocmai pentru ca toată lumea, opinia publică să ştie care este lista cu investiţiile prioritare ale Guvernului, să putem împreună să verificăm modul în care sunt bugetate aceste investiţii, modul în care sunt executate, într-o manieră cât se poate de transparentă", a arătat acesta.

Oficialul a mai spus că urmăreşte majorarea veniturilor bugetare ca urmare a îmbunătăţiri colectării, nu a creşterii fiscalităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VOINEA,
BUGET 2014,
/actualitate/voinea-un-draft-al-bugetului-pentru-2014-va-fi-elaborat-in-prima-jumatate-a-lunii-octombrie-11304966
11304966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.