Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă, susţine un fost apropiat al preşedintelui Rusiei

Autor: Paula Rusanu Postat la 17 februarie 2015 238 afişări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, susţine omul de afaceri Bill Browder, care a fost la un moment dat cel mai important investitor străin din Rusia şi un susţinător al liderului de la Kremlin, informează Business Insider.

"După 14 ani de când se află la putere în Rusia şi ţinând cont de sumele obţinute de economia ţării şi de faptul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi pe şcoli, drumuri sau spitale, aşa cum ar fi trebuit, singura explicaţie este că aceşti bani au ajuns în conturi elveţiene, în acţiuni sau în diverse fonduri de investiţii care sunt administrate în numele lui Vladimir Putin şi a acoliţilor lui", a declarat pentru CNN Bill Browder, în prezent preşedinte al fondului Hermitage Capital Management.

Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat om de pe Terra este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 miliarde de dolari.

Bill Browder îl acuză pe Vladimir Putin că a "furat cât a putut de mult" în primii zece ani de la preluarea puterii în Rusia, respectiv din momentul în care a fost numit prim-ministru în august 1999. "Sunt mulţi oameni, inclusiv eu, care credem că Putin este cel mai bogat om din lume sau cel puţin unul dintre cei mai bogaţi, cu o avere de sute de miliarde de dolari care au fost furaţi din Rusia", a declarat Bill Browder.

Vladimir Putin a devenit ulterior preşedintele ţării în mai 2000.

În perioada 2001-2007, economia Rusiei a crescut în medie cu 7 la sută în fiecare an, în timp de Produsul Intern Brut (PIB) a crescut de şase ori.

Pe măsură ce puterea economică a Rusiei a crescut, Vladimir Putin şi-a consolidat puterea, averea lui mărindu-se exponenţial, la fel ca cea a apropiaţilor săi, mai scrie Business Insider, citându-l pe Browder

Omul de afaceri Bill Browder a fost un apropiat al lui Putin până în 2005, când a fost arestat, fiind considerat "o ameninţare la adresa securităţii Rusiei". Browder a primit interdicţie de a mai intra în Rusia.

"Problema puterii în Rusia este foarte simplă: cel care are puterea de a aresta pe cineva are puterea. Putin nu a făcut altceva decât să se înconjoare de oameni care au puterea de a-i aresta pe ceilalţi. Deci nu contează că eşti bogat. Poţi fi arestat, trimis în închisoare, iar banii îţi pot fi luaţi. Cel care face asta este cel mai puternic om din Rusia", a mai spus Browder.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vladimir putin,
avere,
bogat,
miliarde dolari
/actualitate/vladimir-putin-este-cel-mai-bogat-om-de-pe-planeta-sustine-un-fost-apropiat-al-presedintelui-rusiei-13837905
13837905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.