Visa: Trebuie analizate toate efectele reducerii comisioanelor pentru plăţile cu cardul

Postat la 31 ianuarie 2014 35 afişări

Autorităţile trebuie să ia în calcul şi să analizeze toate efectele posibile ale unei reduceri "drastice şi bruşte" a comisioanelor interbancare pentru plăţile cu cardul prin legislaţie,astfel încât să nu impacteze negativ investiţiile în tehnologiile de plată şi utilizarea cardurilor, potrivit Visa.

Visa: Trebuie analizate toate efectele reducerii comisioanelor pentru plăţile cu cardul

"Pentru a crea un cadru favorabil utilizării extinse a plăţilor electronice, este esenţial ca toţi jucătorii din industria plăţilor să poată opera şi să concureze în condiţii egale. Acest lucru este vital pentru a asigura continuarea investiţiilor şi a inovaţiei, care vor oferi diversitatea opţiunilor, confortul şi securitatea pe care consumatorii şi comercianţii le aşteaptă şi le pretind în mod justificat", se arată într-un comunicat al Visa Europe.

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede limitarea comisioanelor interbancare pe care banca emitentă a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale cărei terminale se realizează plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit şi 0,3% pentru cardurile de credit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/visa-trebuie-analizate-toate-efectele-reducerii-comisioanelor-pentru-platile-cu-cardul-11996388
11996388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.