MS: Nicolăescu şi reprezentanţii FMI, BM şi CE au agreat viitori paşi ai reformei în sănătate

Postat la 30 ianuarie 2014 27 afişări

Ministrul Eugen Nicolăescu şi reprezentanţii FMI, BM şi CE au agreat joi, în cadrul unei întâlniri avute la Bucureşti, următorii paşi "pentru aprofundarea reformei în sănătate", între care achiziţiile publice centralizate şi reeşalonarea unor programe naţionale de sănătate, informează MS.

MS: Nicolăescu şi reprezentanţii FMI, BM şi CE au agreat viitori paşi ai reformei în sănătate

 Nicolăescu a avut joi o "întâlnire planificată" cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) şi cei ai Comisiei Europene (CE), precizează Ministerul Sănătăţii.

"Discuţiile dintre reprezentanţii MS şi ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului în care se derulează acordul cu cele trei instituţii internationale, în cadrul misiunii de revizuire a documentelor încheiate cu aceste instituţii internaţionale. În cadrul acestor discuţii s-au evidenţiat eforturile depuse de Ministerul Sănătăţii pe parcursul anului 2013 pentru îndeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei în sistemul de sănătate. Reprezentanţii FMI, CE şi ai BM au apreciat paşii făcuţi de Ministerul Sănătăţii şi faptul că toate proiectele se află în graficul asumat", arată sursa citată.

Potrivit MS, în cadrul discuţiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de bază. "Acesta va intrpaşi ai a în vigoare la 1 aprilie 2014 şi va însemna, totodată, si deschiderea discuţiilor pentru pachetul suplimentar de asigurări private de sănătate", subliniază MS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ms-nicolaescu-si-reprezentantii-fmi-bm-si-ce-au-agreat-viitori-pasi-ai-reformei-in-sanatate-11993053
11993053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.