Care sunt primele criterii pentru români la achiziţia unui autoturism

Postat la 30 ianuarie 2014 101 afişări

Consumul de combustibil, fiabilitatea şi costurile cu întreţinerea sunt primele trei criterii de care ţin cont românii când cumpără un autoturism, dar în următorii ani accentul se va muta pe aspecte care vizează bugetul pe termen lung alocat utilizării maşinii, potrivit Daedalus Millward Brown.

Care sunt primele criterii pentru români la achiziţia unui autoturism

 Astfel, 77% dintre cei intervievaţi au ales consumul de combustibil, 60% fiabilitatea şi 59% costurile cu întreţinerea.

La distanţă relativ mare se află siguranţa autoturismului/testele NCAP (28%), iar pe locurile următoare în topul criteriilor se află aspectul exterior (18%) şi cel interior (12%).

"Procentajul relativ scăzut al acestor ultime două criterii denotă o alegere mai degrabă raţională a românilor când vine vorba despre alegerea maşinii", notează studiul realizat de Daedalus Millward Brown pentru portalul vezicatface.ro

Mărimea portbagajului este unul dintre primele trei criterii pentru 11% dintre respondenţi, cu un procent în plus faţă de cei 10% care se uită la păstrarea valorii în timp a autoturismului (deprecierea auto) atunci când cumpăra o maşină.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-primele-criterii-pentru-romani-la-achizitia-unui-autoturism-11992410
11992410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.