Virgin Galactic speră să reia în şase luni zborurile de test cu un nou vehicul spaţial

Autor: Bogdan Enache Postat la 08 noiembrie 2014 34 afişări

Compania Virgin Galactic, deţinută de miliardarul britanic Richard Brason, speră să reia zborurile de test cu un nou vehicul spaţial, în următoarele şase luni, potrivit unui anunţ făcut vineri, la o săptămână după accidentul vehiculului SpaceShipTwo în deşertul californian.

"Este posibil ca zborurile de test ale viitorului vehicul spaţial să înceapă în următoarele şase luni, înainte de finalizarea anchetei (privind accidentul, n.r.)", a anunţat compania Virgin Galactic într-un mesaj electronic.

Compania face referire la ancheta deschisă de NTSB, biroul federal american de anchetare a accidentelor de transport, în urma accidentul petrecut săptămâna trecută la nord-est de Los Angeles.

Vehiculul SpaceShipTwo s-a prăbuşit în timpul unui zbor de test după separarea de avionul care îl lansează, WhiteKnightTwo. Accidentul a provocat moartea copilotului Michael Alsbury şi rănirea gravă a pilotului Pete Siebold. Incidentul a ridicat întrebări referitoare la siguranţa industriei turismului spaţial.

"NTSB ne-a informat că suntem liberi să reluăm operaţiunile pe durata anchetei. Ne gândim la acest lucru", a precizat Virgin Galactic.

Noile zboruri de încercare despre care vorbeşte compania ar putea fi efectuate cu un nou vehicul SpaceShipTwo, despre care compania a anunţat marţi că este construit în proporţie de 65%.

Richard Branon, proprietarul Virgin Galactic, a recunoscut că accidentul este "o întorsătură de situaţie oribilă", dar a subliniat că doreşte să continue proiectul de a crea prima linie comercială de transport spaţial.

Compania numără deja 600 de clienţi interesaţi de viitoarele călătorii la limita spaţiului cosmic, cu un cost al biletului de 250.000 de dolari de persoană, printre care se numără şi actorul Leonardo DiCaprio.

Virgin Galactic a precizat că doar "un procent mic" de clienţi a renunţat la aceste călătorii, în urma accidentului. "Aceşti câţiva clienţi care au cerut banii înapoi rămân partizani fideli ai proiectului", iar decizia lor "are la bază motive personale", a dat asigurări compania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/virgin-galactic-spera-sa-reia-in-sase-luni-zborurile-de-test-cu-un-nou-vehicul-spatial-13513188
13513188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.