Suedia, Finlanda şi Norvegia critică planul lui David Cameron de limitare a imigraţiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 07 noiembrie 2014 46 afişări

Suedia, Finlanda şi Norvegia au exprimat nemulţumire în legătură cu planul premierului britanic, David Cameron, de a limita imigraţia provenind din statele membre UE şi din ţări asociate.

"Eventuala modificare a reglementărilor privind libera circulaţie ar putea ruina comunitatea celor 28 de state membre", a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven, relatează BBC News online.

"Faptul că o ţară crede că un lucru este rău nu înseamnă că trebuie să schimbăm regula generală, pentru că acea ţară ar putea avea propriile priorităţi şi poate ruina Uniunea Europeană", a adăugat Lofven.

"Libertatea de circulaţie este foarte importantă pentru poporul norvegian", a comentat premierul Norvegiei, Erna Solberg.

Critici asemănătoare au fost exprimate şi de premierul Finlandei, Alexander Stubb.

Premierul David Cameron a promis că va lua, înainte de sfârşitul acestui an, măsuri pentru limitarea imigraţiei provenind din state membre ale Uniunii Europene sau asociate. Ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, a insistat că Marea Britanie îşi va urmări "interesele naţionale".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
M.BRITANIE,
/actualitate/suedia-finlanda-si-norvegia-critica-planul-lui-david-cameron-de-limitare-a-imigratiei-13509530
13509530
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.