François Hollande recunoaşte că a făcut "greşeli" în timpul mandatului său

Autor: Anna Primac Postat la 07 noiembrie 2014 56 afişări

Preşedintele francez François Hollande a recunoscut joi că a făcut "greşeli", în special în ce priveşte şomajul, însă a apreciat că este "călit", într-o emisiune televizată de la jumătatea mandatului prezidenţial, marcat de o scădere puternică a popularităţii sale.

Emisiunea numită "În direct cu francezii" a început cu întrebări foarte incisive la adresa lui Hollande privind promisiunile pe care le-a făcut înainte de alegerea sa în funcţia de preşedinte, în mai 2012.

"Nu am devenit preşedinte al ţării pentru că aş fi fost tras la sorţi (...). Nu mă plâng niciodată, sunt o fiinţă normală, am inimă, spirit, gânduri, emoţii, trebuie să păstrez o formă de modestie", a declarat preşedintele socialist.

"Încerc să mă menţin aşa" a adăugat el, într-o încercare de a reduce la tăcere criticile asupra personalităţii sale fluctuante şi evazive.

"Sunt călit. Am rezistat timp de doi ani şi jumătate", a afirmat Hollande pe un ton ironic.

De asemenea, el a afirmat că vrea să "reformeze" Franţa până la terminarea mandatului său de cinci ani, în 2017, subliniind va renunţa să mai candideze la preşedinţie, dacă nu va reuşi să diminueze rata şomajului.

"Credeţi că mă voi prezenta în faţa francezilor, dacă nu voi reuşi să ating acest scop până la sfârşitul mandatului meu? Francezii vor fi implacabili şi vor avea dreptate", a declarat el.

"Intenţionez în următorii doi ani şi jumătate câţi îmi mai rămân (...) să reformez ţara", a afirmat el, într-o emisiune televizată.

Rata şomajului din Franţa a înregistrat un nivel record, existând peste 3,4 milioane de persoane fără loc de muncă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
HOLLANDE,
/actualitate/fran-ois-hollande-recunoaste-ca-a-facut-greseli-in-timpul-mandatului-sau-13505972
13505972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.