Specialişti de top la a 13-a Conferinţă Naţională de Oncologie Medicală

Autor: Alexandra Vladescu Postat la 07 noiembrie 2014 66 afişări

Profesori renumiţi în întreaga lume, specialişti cu o vastă experienţă şi expertiză în domeniul oncologiei din ţara noastră s-au întâlnit la Poiana Braşov pentru a discuta despre una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea modernă: cancerul. Întâlnirea a avut loc în cadrul celei de-a 13-a Conferinţe Naţionale de Oncologie Medicală care s-a desfăşurat în perioada 9-12 octombrie.

Realizată sub egida Societăţii Naţionale de Oncologie Medicală din România, condusă de Prof. Dr. Florinel Bădulescu, şi cu participarea Societăţii Americane de Oncologie Clinică (American Society of Clinical Oncology - ASCO), conferinţa a oferit ocazia abordării mai multor teme de interes pentru specialiştii prezenţi: standardele terapeutice actuale în cancerul de sân, terapia sistemică, ghidul pacientului cu cancer de prostată, provocări şi perspective în tratamentul cancerului ovarian, etc.

Printre personalităţile sosite în România s-au numărat: Prof. Dr. I. Tannock (Universitatea din Toronto, Canada), Prof. Dr. Istvan Petak (Ungaria), Prof. Dr. Rob Jones (Universitatea din Glasgow), Prof. Dr. Bostjan Seruga (Institutul de Oncologie Ljublijana), Prof. Dr. David Olmos (Centru Naţional Spaniol de Cercetare în domeniul Cancerului), Jonathan Knisely (USA), Prof. Dr. Michael Untch (Munchen, Germania). Tot de peste graniţă au venit şi doi specialişti de origine română: Prof. Dr. Paul Doru (New York, USA) şi Prof. Drf. Stefan Schuster (Germania).

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Prof. Dr. Richard Ablin, descoperitorul PSA, marker-ul tumoral care stă la baza testului pentru depistarea cancerului de prostată folosit astăzi în toată lumea, inclusiv în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oncologie,
conferinta,
cancer
/actualitate/specialisti-de-top-la-a-13-a-conferinta-nationala-de-oncologie-medicala-13509318
13509318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.