Virgil Popescu, ministrul Economiei: Susţinem listarea Hidroelectrica la Bursă. BERD vrea sa intre la prelistarea companiei cu o achizitie de 5%

Autor: Cristina Bellu Postat la 17 februarie 2020 82 afişări

Virgil Popescu, ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020 că statul susţine listarea Hidroelectrica la Bursă. În plue, există o scrisoare de intenţie din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care doreşte să fie parte din prelistare cu 5%.

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Susţinem listarea Hidroelectrica la Bursă. BERD vrea sa intre la prelistarea companiei cu o achizitie de 5%

Virgil Popescu, ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020 că statul susţine listarea Hidroelectrica la Bursă. În plue, există o scrisoare de intenţie din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care doreşte să fie parte din prelistare cu 5%.

“Susţinem listarea companiei la Bursă. Avem o scrisoare de intenţie din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care doreşte să fie parte din prelistare cu 5%. Se menţine hotărărea de majorare, de 10%”, a spus Virgil Popescu.

Alte declaraţii:

Marea Neagră- nu vom modifica legea offshore decît dacă în Parlament se va ajunge la un consens. Vrem deblocarea investiţiilor din Marea Neagră. Abrograrea ordonanţei 114 – un lucru pe care l-am realizat deja şi acum modificarea legii offshore, dacă se va ajunge la un conses în Parlament.

CEZ- statul ceh doreşte să strângă fonduri pentru investiţii nucleare în Cehia. Enel- a pus o temporizare pe ieşire. Procesul decizional este independent la companii. Dacă o companie dreşte să iasă de pe o anumită piaţă este liberă s-o facă.

România are fondul de modernizare- 10D precum şi fondul de tranziţie din care poate finanţa investişţiile în energie.

Vor urma treceri de la cărbiune pe gaz pt unitatea de la Craoiva 2, o unitate de la Turceni-va reduce emisiilor de carbon cu 50% până în 2026.

La Paruşeni o unitate de producere va fi transformată pe gaz până în 2026. Ajutorul de salvare pentru Oltenia a fost notificat şi sunt convins că vom avea acceptul Comisiei Europene pentrua acest ajutor de stat.

Am descentralizat decizia de distribuţia de gaz către unităţile administrativ teritoriale. La nivelul lor vom încuraja să se facă asocieri şi studii de fezabilitate. Orice unitate care doreşte va putea accesa aceşti bani.

Programul nuclear- dorim ciclu integrat nuclear- să fie transferată cu un preţ corect uzina de la Feldioara. Vrem ca ciclul de extracţie, prelucare şi producţie să fie integrat într-un singur ciclu.

Vom relua construcţia reactoarelor 3 şi 4, cu ajutorul partenerilor UE şi NATO. Luăm în calcul inclusiv construirea unui reactor de către Nuclearelectrica.

Hidroelectrica se va dimensiona corespunzător şi nu vor exista pierderi din cauza secetei care se prefigurează în perioada imediat următoare.

Orodonanţa 114 a bulversat complet economia şi domeniul energiei. Cantitate mare de energie a fost scoasă de pe piaţa liberă şi dusă pe piaţa reglementată. În paralel cu creşterea preţului de CO2 a dus la o creştere a preţului energiei şi la o cantitate mai mică de energie pe piaţă.

Suntem în perioadă de tranziţie – nu cred că va fi o îmbunătăţire simţitoare.

Petrochimia-  exista jucători care anunţă investiţii în perioada următoare.

În 4 ani gazul românesc va ajunge în caselor românilor - numărul va creşte de la 35% la 75%.

Prioritatea companiilor din energie în următorii patru ani trebuie să fie investiţiile. Contractele de manangement trebuie legate de planuri de investiţii.

Piaţa de energie după patru ani – România va arăta cu producţie pe bază de energie electrică foarte dezvoltată. Balanţa energetică a României se va muta către 10-15% cărbune de la 25%, gaz 30-40%, hidro 20%, nuclearul va fi cam acelaşi procent.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.