Vîlceanu: Datoria publică ar putea ajunge la 49,1 - 49,2% din PIB la finele anului

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 august 2021 185 afişări

Datoria publică ar putea ajunge la 49,1 - 49,2% din PIB la finele anului, în condiţiile în care la finele lunii iunie reprezenta 49,5% din PIB, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu.

Vîlceanu: Datoria publică ar putea ajunge la 49,1 - 49,2% din PIB la finele anului

Vîlceanu spune că la măsurarea datoriei publice trebuie luat în considerare PIB nominal, care va creşte, ceea ce va duce la reducerea ponderii datoriei publice.estimam ca va ajunge la finele anului la 49,1-49,2. Suntem in grafic. Avem un plan de imprumuturi si o strategie de administrare a datoriei publice pe baza carora facem aceste imprumuturi. Stiti lunea si joia avem licitatii.

Ministrul spune că instituţia a făcut împrumuturi conform planului convenit la începututl anului, iar dobânda la care statul se împrumută este în continuare bună, deşi la nivel internaţional există o tendinţă de creştere.

Ne împrumutăm pentru a acoperi deficitul şi pentru a finanţa împrumurturi mai vechi făcute de stat. „În primele şapte luni împrumuturile au fost folosite pentru investiţii, lucru îmbucurător”, a adugat Vîlceanu.

În contrrext, ministrul a spus că ministrerul se concentrează pe menţinerea deficitului bugetar la 7,13%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vîlceanu,
datoria publică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.