Vietnam: a fost detectat un hibrid COVID-19, ce combină variantele din India şi Marea Britanie

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 mai 2021 204 afişări

Vietnam: a fost detectat un hibrid COVID-19, ce combină variantele din India şi Marea Britanie

Ministrul sănătăţii din Vietnam, Nguyen Thanh Long, a declarat sâmbătă că ţara a detectat o nouă variantă a coronavirusului, un amestec de variante din India şi Marea Britanie. Acesta se răspândeşte rapid pe calea aerului, a raportat ziarul online VnExpress, citat de Reuters.

După ce a limitat cu succes coronavirusul în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnam se luptă acum cu o variantă care se răspândeşte mai repede.

Aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de oraşe şi provincii de la sfârşitul lunii aprilie, reprezentând mai mult de jumătate din totalul infecţiilor din ţară.

„După efectuarea secvenţierii genetice la pacienţii nou detectaţi, am descoperit o nouă variantă care este un amestec de India şi Marea Britanie”, a spus Nguyen Thanh Long. "Mai precis, este o variantă indiană cu mutaţii care aparţin iniţial variantei Regatului Unit", a spus el.

Vietnamul a raportat anterior şapte variante de virus: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta britanică), B.1.351, A.23.1 şi B.1.617.2 (varianta indiană).

Culturile de laborator ale noii variante, care se răspândeşte mai repede decât tipurile cunoscute anterior, au dezvăluit că virusul s-a replicat foarte repede, explicând de ce atât de multe cazuri noi au apărut în locaţii diferite într-o perioadă scurtă, a spus Long.

Vietnamul a înregistrat până acum 6.396 de cazuri de coronavirus şi 47 de decese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
vietnam,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.