Video VREMEA face ravagii în ţară: Aproape 3.000 de familii din Mureş, fără energie electrică din cauza ninsorii/ Curţi inundate şi copaci doborâţi

Postat la 28 noiembrie 2017 105 afişări

Aproape 3.000 de familii din zona de deal şi munte a judeţului Mureş sunt, marţi dimineaţa, fără energie electrică, din cauza ninsorii, iar circulaţia a trei trenuri a fost oprită câteva ore din cauza unor arbori căzuţi pe liniile de cale ferată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Video VREMEA face ravagii în ţară: Aproape 3.000 de familii din Mureş, fără energie electrică din cauza ninsorii/ Curţi inundate şi copaci doborâţi

Curţi inundate, copaci doborâţi pe căi de transport rutiere sau feroviare, dar şi localităţi care au rămas fără curent electric, în ultimele 24 de ore, în judeţele care sunt sub atenţionare meteorologică de vreme rea. Peste 3.500 de pompieri au acţionat, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, marţi dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, peste 3500 de pompieri din judeţele vizate de avertizările meteorologice au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului şi ninsori.

”În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din două curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare. Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu”, potrivit IGSU.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.