VIDEO Top 5 cele mai eficiente invenţii care au salvat vieţile oamenilor în 2016. De la airbag-ul pentru biciclişti la parapetul care deviază autoturismul înapoi pe drum

Autor: Letitia Provian Postat la 03 ianuarie 2017 233 afişări

În încercarea de a convinge că anul 2016  nu a fost atât de negru pe cât pare, viralthread.com a alcătuit un top cinci al celor mai eficiente invenţii în salvarea vieţilor, de la un airbag pentru ciclişti la un dispozitiv anti-urmărire de maşini.

Deşi 2016 a însemnat o serie de evenimente cu impact, de la instalarea lui Trump, negocierile Brexit, şi multiplele atacuri ale reţelei teroriste Stat Islamic, dar şi dispariţia a numeroase personalităţi marcante, precum moartea lui David Bowie, a lui Prince sau a lui George Michael, anul 2016 a fost şi unul al invenţiilor incredibile care au salvat numeroase vieţi şi au prevenit o serie de tragedii.

De la furnizarea de apă curată la evitarea unor accidente mortale, inventatorii acestor dispozitive au creat modele unice utilizând mecanisme inginereşti care au tranformat ideile lor în realitate.

Iată top 5 al invenţiilor de impact pentru anul care a trecut:

1.Lasoul instalat pe maşinile de poliţie pentru a bloca roata răufăcătorului - Este vorba de un dispozitiv inspirat din filmele cu cowboy, însă adaptat zilelor noastre. Lasoul se instalează pe maşinile de poliţie cu scopul de a opri maşinile răufăcătorilor; este practic, un ham mobil care previne cursele nebune de maşini. Acesta este format din curele rezistente instalate pe bara de protecţie a maşinii de poliţie, care se extind pe roata din spate a maşinii vizate, efectuând o oprire controlată.

 

 

 

2. Airbag-ul pentru biciclişti - Acest dispozitiv poate salva viaţa bicicliştilor, în cazul unor accidente. Hovding este primul airbag din lume pentru ciclişti şi conţine senzori care depistează mişcarea şi reacţionează în cazul unui accident. Gulerul se umflă cu aer într-o zecime de secundă protejând capul şi gâtul biciclistului.

 

3. Lifestraw - Este un filtru de apă portabil. Acesta filtrează apa pe măsură ce aceasta este băută, ceea ce înseamnă că purifică cele mai murdare surse de apă. Acest produs ar putea fi cheia de rezolvare a lipsei de apă la nivel mondial. Dispozitivul omoară 99,9% din bacterii şi poate filtra până la 1000 de litri de apă.

 

4. Parapetul rotativ anti-accident - Această invenţie ar putea preveni accidentele auto fatale. Parapetul rotativ este proiectat pentru a crea drumuri mai sigure. Transformând energia de impact în energie rotativă, acest parapet poate devia un autoturism sau chiar un camion înapoi pe drum. Acesta reduce şi viteza vehiculului până la punctul zero şi îl îndepărtează de parapet. De asemenea, acesta are semnalizare nocturnă. 

 

5. Plasturele anti-ţânţari Kite - Este cel mai eficient repelent anti-ţânţari. Substanţa cu care este impregnat acest plasture vizează receptorii senzoriali ai ţânţarilor, dezorientându-i şi oprindu-i să mai muşte oamenii. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie, o boală transmisă prin înţepătura ţânţarilor.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inventii,
dispozitiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.