Victoria lui Trump stimulează businessul închisorilor private

Postat la 22 noiembrie 2016 95 afişări

Victoria lui Trump stimulează businessul închisorilor private

Investitorii anticipează un boom al centrelor de detenţie pentru imigranţi odată cu instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, scrie Bloomberg. În august, Departamentul de Justiţie a anunţat că nu va mai apela la închisorile private pentru găzduirea infractorilor cu condamnări federale. Vestea a trimis abrupt în jos acţiunile Corrections Corporation of America, cea mai mare companie de închisori private din lume.

Cotaţiile titlurilor au rămas la niveluri scăzute până în ziua de după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte. Atunci acţiunile au sărit cu 40%. Acţiunile companiei concurente GEO Group au urcat cu 30%. Corrections Corporation of America şi-a schimbat numele în CoreCivic în octombrie. Pe lângă închisori, compania administrează centre de detenţie în care sunt trimişi de autorităţi mii de imigranţi fără documente. Într-un interviu dat pe 13 noiembrie, Trump a spus că intenţionează să-şi pună în aplicare planul de a deporta sau închide milioane de imigranţi fără acte după ce se va instala la Casa Albă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.