Victor Ponta, îngrijorat de greva controlorilor de trafic: Sper să avem azi sau mâine un nou ministru al Transporturilor

Autor: Alice Draghici Postat la 15 iulie 2015 123 afişări

Premierul Victor Ponta s-a declarat „foarte îngrijorat” de greva de la Romatsa şi şi-a exprimat speranţa ca în zilele următoare să fie numit un nou ministru al Transporturilor, amintind că decizia este la preşedintele Klaus Iohannis.

Primul Ministru a declarat, miercuri, la şedinţa de guvern că este „foarte îngrijorat” în ceea ce priveşte conflictul de muncă de la Romatsa.

"Referitor strict la Transporturi sunt foarte îngrijorat şi văd conflictul de muncă de la Romatsa, sper să avem azi, mâine, când decide preşedintele un nou ministru al Transporturilor, care prima problemă va avea să rezolve problema de la Romatsa, pentru că nu este normal să sufere pasagerii", a comentat premierul.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa ca „prin dialog, între noul ministru şi sindicaliştii d la Romatsa vom găsi soluţii ca să nu mai apară niciun fel de probleme de acest gen”.

Premierul Ponta a declarat recent cã a revenit la preşedintele Iohannis cu nominalizarea pentru conducerea Ministerului Transporturilor. "Am transmis preşedintelui şi vineri o revenire apropo de numirea de la Transporturi. Sunt convins că după ce vine în ţară va avea o poziţie", a precizat luni premierul, la finalul şedinţei coaliţiei.

Iohannis nu a semnat încă propunerea pentru postul de ministru al Transporturilor, premierul nominalizându-l pe Mihai Fifor, după demisia lui Ioan Rus din 11 iunie.

În 21 iunie, premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor. Fifor este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, dar face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013.

Şaptesprezece zboruri, dintre care 11 aterizări şi şase decolări, de pe Aeroportul Otopeni, vor fi afectate, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, pe durata grevei controlorilor de trafic, a declarat agenţiei MEDIAFAX Teo Postelnicu, din cadrul Biroului de Presă al aeroportului.

Sindicatul Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR a anunţat în 9 iulie greva de avertisment, liderul sindical Gabriel Tudorache spunând că patronatul a refuzat, după aproximativ 80 de zile de negocieri, să mai continue negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
IOHANNIS,
TRANSPORTURI
/actualitate/victor-ponta-ingrijorat-de-greva-controlorilor-de-trafic-sper-sa-avem-azi-sau-maine-un-nou-ministru-al-transporturilor-14595152
14595152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.