Vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat: Dosarele Andronescu - Mihăilescu vor putea fi completate în sediul Senatului

Autor: Tibi Bujdei Postat la 13 octombrie 2014 39 afişări

Vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat, Ovidiu Donţu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că dosarele în cazul Ecaterinei Andronescu şi Şerban Mihăilescu vor putea fi completate în sediul Senatului, pentru a se evita retrimiterea acestora la DNA şi tergiversarea procedurii.

Senatorul PSD de Suceava Donţu a spus că se impunea retrimiterea dosarelor, dar că pentru că nu se doreşte tergiversarea procedurii a fost informat Ministerul Justiţiei că acestea pot fi refăcute conform chiar în sediul Senatului.

"Am informat Ministerul Justiţiei că se pot complini dosarele chiar în sediul Senatului. Noi am sigilat dosarele la loc, iar comisia tehnică la va desigila în prezenţa celor două părţi, Ministerul Justiţiei şi DNA", a afirmat Donţu, care a menţionat că astfel se evită tergiversarea luării unei decizii.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat a explicat că urmează să fie îndeplinită cerinţa de refacere conformă a trimiterii către Comisia juridică a dosarelor cu paginile numerotate astfel încât comisia tehnică să-şi poată îndeplini sarcina de a pune documentele la dispoziţia membrilor comisiei.

"Ministerul Justiţiei şi DNA să complinească acest viciu de formă. Numerotarea dosarelor să fie făcută cu menţiunea «conform cu originalul» şi ştampila de control pe sigiliul dosarului", a explicat senatorul Ovidiu Donţu.

El a arătat că după ce această procedură va fi realizată, membrii comisiei vor fi informaţi de îndată, urmând să studieze dosarele, iar la termenul de peste două săptămâni membrii comisiei juridice vor asculta punctele de vedere ale celor doi senatori şi ale avocaţilor acestora.

Ovidiu Donţu a subliniat că membrii comisiei juridice nu discută dosarul întocmit de DNA, ci, în baza art. 20, al. 4 al Regulamentului comisiei, doar verifică dacă cererea făcută de procurori are sau nu ca scop de "a-l abate pe senator de la exerciţiul funcţiei sale".

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, la ieşirea de la Comisia juridică a Senatului, că s-au resigilat dosarele primite de la Parchet, deoarece membrii comisiei au constatat că documentele nu erau numerotate.

”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”, a spus Andronescu, declarându-se ”revoltată pentru că trăieşte un asemenea moment”.

Senatorul PDL Alin Tişe, membru al Comisiei juridice, a anunţat că s-a amânat cu două săptămâni studierea dosarelor.

Potrivit membrilor Comisiei juridice, dosarele au fost resigilate şi se aşteaptă ca o persoană de la Ministerul Justiţiei sau de la DNA să vină şi să numeroteze documentele.

Senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu au fost prezenţi, luni, la şedinţa Comisiei juridice, care a început studierea dosarului Microsoft, în care Parchetul cere ridicarea imunităţii celor doi senatori.

DNA solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani şi senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, după şedinţa Biroului Permanent, că referatul DNA şi copiile materialului probator în cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridică, care ar termen 15 zile calendaristice să facă raport.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, săptămâna trecută, că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SENAT,
ANDRONESCU,
MIHĂILESCU
/actualitate/vicepresedintele-comisiei-juridice-din-senat-dosarele-andronescu-mihailescu-vor-putea-fi-completate-in-sediul-senatului-13379851
13379851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.