Vicepreşedintele american Joe Biden salută "progresele" Ucrainei şi îndeamnă la unitate

Autor: Anna Primac Postat la 29 ianuarie 2014 33 afişări

Vicepreşedintele american Joe Biden a salutat marţi "progresele" realizate în decursul ultimelor ore în Ucraina şi a îndemnat părţile implicate în conflict la unitate.

În contextul demisiei premierului ucrainean şi abrogării legilor represive, vicepreşedintele american a "salutat progresele realizate" la Kiev, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Biden, în cursul unei noi convorbiri telefonice cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, a cerut "să fie promulgată fără întârziere abrogarea legilor din 16 ianuarie".

El l-a îndemnat pe Ianukovici să "continue negocierile cu opoziţia, pentru a ajunge la un compromis şi la o soluţie paşnică" a crizei din Ucraina.

Potrivit lui Biden, trebuie cât mai curând să fie adoptată legea amnistiei şi să fie format un nou Guvern, care "va duce la unitate politică şi va orienta Ucraina în drumul spre Europa".

Viktor Ianukovici şi opoziţia au convenit, luni seara, asupra adoptării legii amnistiei şi anulării legilor adoptate la 16 ianuarie.

Anterior, preşedintele ucrainean le-a propus liderilor opoziţiei Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko să conducă Guvernul, însă ei au refuzat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UCRAINA,
CRIZĂ
/actualitate/vicepresedintele-american-joe-biden-saluta-progresele-ucrainei-si-indeamna-la-unitate-11985341
11985341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.