Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit pentru prima dată un miliard de unităţi

Postat la 28 ianuarie 2014 31 afişări

Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit anul trecut pentru prima dată 1 miliard de unităţi, susţinute de cererea pentru dispozitive mai ieftine, în contextul indiciilor privind încetinirea creşterii pe segmentul preţurilor ridicate.

Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit pentru prima dată un miliard de unităţi

 Vânzările globale au urcat anul trecut cu 38%, la uşor peste 1 miliard, arată datele IDC, citate de cotidianul britanic Financial Times.

Creşterea vânzărilor nu va linişti însă investitorii îngrjoraţi că marjele celor mai mari doi producători, Samsung şi Apple, ar putea fi afectate de ascensiunea smartphone-urilor low-cost.

"Smartphone-urile ieftine sunt cele care alimentează creaşterea vânzărilor. Pieţele din India şi China se îndreaptă rapid către un punct în care smartphone-urile cu preţuri mai mici de 150 de dolari reprezintă majoritatea livrărilor", a declarat Ryan Reith, director de cercetare la IDC.

Apple a lansat anul trecut iPhone 5c, un model mai ieftin faţă de modelul vârf de gamă iPhone 5s, dar semnificativ mai scump decât produsele multor companii din China. Apple a anunţat, luni, că a vândut circa 51 de milioane de iPhone-uri în ultimele trei luni ale anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/livrarile-de-smartphone-uri-la-nivel-global-au-depasit-pentru-prima-data-un-miliard-de-unitati-11979235
11979235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.