Vicepremierul spaniol cere UE să dea dovadă de solidaritate, în caz contrar riscând dispariţia

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 09 mai 2020 70 afişări

Vicepremierul spaniol cere UE să dea dovadă de solidaritate, în caz contrar riscând dispariţia

Vicepremierul spaniol Pablo Iglesias, liderul partidului Podemos, a făcut apel la Uniunea Europeană să garanteze un venit minim pentru toţi cei 450 milioane de cetăţeni ai săi, avertizând că blocul nu va supravieţui dacă nu va da dovadă de solidaritate cu ţările cel mai greu lovite de coronavirus, notează Financial Times.

Spania, care a suferit profund de pe urma pandemiei, duce o campanie pentru stabilirea la un summit UE de luna viitoare a unui fond de redresare postpandemie de aproximativ 1.500 mld. de euro care ar urma să fie distribuit prin granturi, nu credite.

Dar Spania şi aliaţii săi, printre care Franţa şi Italia, va trebui să surmonteze rezervările adânci cu privire la o astfel de schemă exprimată de statele nordice, în special Olanda şi Germania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.