Vicepremierul Chinei va efectua o vizită oficială în România la sfârşitul lui septembrie

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 12 septembrie 2014 20 afişări

Vicepremierul chinez Zhang Gaoli se va afla într-o vizită oficială în România şi Belarus în perioada 24-29 septembrie, la invitaţia vicepremierului Liviu Dragnea şi a prim-vicepremierului belarus Vladimir Semaşko, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying, relatează Xinhua.

Premierul Victor Ponta s-a aflat în perioada 30 august - 3 septembrie într-o vizită oficială în China, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta s-a aflat la Beijing împreună cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi cu miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă. Delegaţia României a avut convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang şi a fost primită de către preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
GAOLI,
ROMÂNIA
/actualitate/vicepremierul-chinei-va-efectua-o-vizita-oficiala-in-romania-la-sfarsitul-lui-septembrie-13257181
13257181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.