Ponta: România este afectată de sancţiunile impuse Rusiei, dar e un preţ care merită plătit

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 12 septembrie 2014 44 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat că România este afectată de sancţiunile impuse Federaţiei Ruse, asemenea întregii Europe, dar este un preţ care merită plătit, deoarece este vorba de un angajament cu privire la faptul că nimeni nu poate abuza de o altă naţiune europeană.

"România este afectată, asemenea întregii Europe, dar cred că trebuie să ne demonstrăm angajamentul şi să ne asumăm responsabilitatea de a arăta că nimeni nu poate schimba legea internaţională, nimeni nu poate abuza de altă naţiune europeană. Aşadar, este un preţ care merită plătit de către comunitatea europeană", a declarat, vineri, prim-ministrul Victor Ponta, întrebat de presa străină cum e România afectată de sancţiunile impuse Rusiei.

Noile sancţiuni europene impuse Moscovei cu scopul de a limita finanţarea economiei ruse au intrat în vigoare vineri dimineaţa, odată cu publicarea acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE), relatează AFP.

Ele prevăd, de asemenea, măsuri specifice împotriva unor ruşi şi ucraineni acuzaţi că sunt implicaţi în conflictul din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
RUSIA,
SANCŢIUNI
/actualitate/ponta-romania-este-afectata-de-sanctiunile-impuse-rusiei-dar-e-un-pret-care-merita-platit-13255775
13255775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.