Viceguvernatorul băncii Austriei a fost pus sub acuzare într-o anchetă privind dare de mită

Postat la 14 iunie 2013 51 afişări

Procuratura din Viena a anunţat, joi, că a pus sub acuzare nouă persoane, inclusiv pe viceguvernatorul băncii centrale a Austriei, Wolfgang Duchatczek, pentru dare de mită în vederea obţinerii de către imprimeria băncii a unor contracte de tipărire de bani în străinătate.

Viceguvernatorul băncii Austriei a fost pus sub acuzare într-o anchetă privind dare de mită

 Duchatczek şi ceilalţi opt suspecţi sunt acuzaţi de dare de mită, spălare de bani şi alte delicte, potrivit unui comunicat al procuraturii, citat de New York Times.

Banca centrală nu a comentat decizia procurorilor şi a afirmat că Duchatczek, care este şeful imprimeriei, nu va da declaraţii presei.

Pedeapsa maximă este de până la zece ani de închisoare pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi cei nouă, potrivit postului public TV din Austria ORF.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viceguvernatorul-bancii-austriei-a-fost-pus-sub-acuzare-intr-o-ancheta-privind-dare-de-mita-10967161
10967161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.