Viaţa lui Edward Snowden la Hong Kong: clandestinitate, pizza şi telefoane mobile în frigider

Postat la 25 iunie 2013 67 afişări

Un avocat din Hong Kong a ridicat marţi o parte din vălul care a acoperit viaţa clandestină în megalopolisul chinez a fostului consultant al agenţiei americane de informaţii NSA Edward Snowden şi a vorbit despre frica acestuia de a petrece luni în detenţie, fără laptopurile sale.

Viaţa lui Edward Snowden la Hong Kong: clandestinitate, pizza şi telefoane mobile în frigider

 Snowden, a cărui fotografie, cu faţa sa tânără şi o expresie îngrijorată, ţine de două săptămâni prima pagină în ziarele din întreaga lume, a părăsit Hong Kong-ul duminică, spre Moscova. El a cerut azil politic în Ecuador, unde încerca să ajungă prin Cuba sau Venezuela. Însă nu a mai fost văzut de atunci.

Chiar înainte ca Washingtonul să emită vineri un mandat de arestare pe numele său, Edward Snowden era convins că autorităţile din fosta colonie britanică, restituită Chinei în 1997, îl vor aresta până la urmă.

Potrivit lui Alberto Ho, un deputat pro-democraţie şi unul dintre cei trei consilieri ai americanului în timpul sejurului său la Hong Kong, detenţia l-ar fi privat de laptopurile sale, o perspectivă "intolerabilă" pentru acest fost administrator de sisteme la Agenţia Naţională americană de Securitate (NSA), despre care a dezvăluit că spiona calculatoare şi telefoane în întreaga lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viata-lui-edward-snowden-la-hong-kong-clandestinitate-pizza-si-telefoane-mobile-in-frigider-11019174
11019174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.