Viaţă de lux pentru un deţinut la Poarta Albă: Stătea la hotel, mergea la sală şi se ocupa de proxenetism / Ce decizie au luat judecătorii

Postat la 29 aprilie 2021 142 afişări

Viaţă de lux pentru un deţinut la Poarta Albă: Stătea la hotel, mergea la sală şi se ocupa de proxenetism / Ce decizie au luat judecătorii

Caz neobşinuit pentru justiţia românească: un bărbat incarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, în regim deschis, se bucura de o adevărată libertate. În loc să meargă la muncă, deţinutul Robert Viorel Stanciu stătea la hotel unde întreţinea relaţii sexuale cu femei care se ocupau de prostituţie şi mergea şi la sala de forţă.

Bărbatul a fost acuzat de procurori că a comis 21 de fapte de evadare în perioada mai-iunie 2016 întrucât în intervalul în care trebuia să fie la serviciu, acesta se caza la un hotel pe malul mării unde coordona o reţea de prostituţie. Deţinutul se afla incarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde trebuia să se întoarcă în fiecare seară, relatează Libertatea.

Cele 21 de zile pe care deţinutul le-a petrecut în mare parte cazat la hotel i-au fost scăzute din pedeapsă, fapt care a contribuit la liberarea lui condiţionată.

Judecătorii de la Judecătoria Slobozia şi cei de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că bărbatul nu a încercat să evadeze, iar faptele lui sunt mai degrabă abateri disciplinare, şi nu infracţiuni. De asemenea, aceştia au invocat faptul că procurorii nu au probat suficient fiecare faptă penală de evadare.

Deţinutul îşi continua „afacerile” din penitenciar

Robert Viorel Stanciu, în vârstă de 28 de ani, alături de o altă persoană, era monitorizat de autorităţi încă din anul 2014. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia făceau cercetări într-un dosar de proxenetism. Bărbatul era acuzat că înlesnea practicarea prostituţie prin metoda „loverboy”, promiţându-le femeilor „marea cu sarea” atât el, cât şi prietenul lui. Le manipulau pe femeile care practicau prostituţia în ţară sau în străinătate dezvoltând relaţii sentimentale cu acestea şi apoi începeau să le coordoneze activitatea păstrându-şi partea lor de bani.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alba,
decizie,
detinut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.