Vezi cine sunt cei mai mediatizati oameni din online-ul romanesc

Autor: Ana Raduta Postat la 21 octombrie 2010 22 afişări

Media si IT – acestea sunt domeniile din acre provim oamenii care au fost cel mai mult mentionati in ultimele sase luni in sursele media din online-ul romanesc.

Potrivit analizei catitative realizate de MediaIQ, Marius Ghenea conduce topul oamenilor din onlineul romanesc cu 166 de mentiuni in sursele media din ultimele sase luni). Il urmeazA imediat Dragos Stanca, cu 136 de aparitii. Numarul mare de mentiuni inregistrate de acesta din urma este legat de scandalul provocat in jurul "stenogramele lui Sorin Ovidiu Vantu". Aproximativ 30% din articolele in care se mentioneaza numele managerului F5X Media sunt corelate cu scandalul in care e implicat omul de afaceri si patronul trustului Realitatea Catavencu. Managerul eMag, Radu Apostolescu, detine cea de-a treia pozitie, cu 127 de aparitii, urmat de Orlando Nicoara, de la Media Pro Interactiv.

MediaIQ a stabilita ceasta ierarhie pe baza numarului de mentionari (numarul de aparitii) in cele 780 de surse pe care le monitorizeaza in prezent, in ultimele sase luni. In calsament au mai fost inlcusi si antreprenori sau manageri care conduc afaceri in online-ul românesc, precum Sergiu Biris (Trilulilu), dar si bloggeri, precum Bobby Voicu sau Vali Petcu (zoso.ro). Criteriul folosit in ierarhizarea acestora a fost numarul de aparitii din presa româneasca.

Estimarile Internet Advertising Board (IAB) România situeaza piata de online autohtona la o valoare de aproximativ 15 milioane de euro in 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
mediatizati,
IT,
Marius Ghenea
/actualitate/vezi-cine-sunt-cei-mai-mediatizati-oameni-din-online-ul-romanesc-7515867
7515867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.