Vezi aici testamentul lui IPS Bartolomeu

Postat la 04 februarie 2011 21 afişări

IPS Bartolomeu si-a dorit "la carma Mitropoliei" un "urmas vrednic si demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al coruptiei", care "sa continue si sa desavarseasca" proiectele incepute de el, potrivit testamentului sau redactat in urma cu doi ani si dat publicitatii vineri.

"La carma Mitropoliei imi doresc un urmas vrednic si demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al coruptiei de orice fel si sub orice forma, care sa continue si sa desavarseasca ceea ce am inceput eu", scrie in testamentul lasat de Mitropolitul Clujului. In document sunt enumerate cateva dintre proiectele care ar trebui continuate de cel care ii va urma: pictarea catedralei in tehnica mozaic, Radio Renasterea, Revista Tabor, Fundatia "Mitropolitul Bartolomeu", Policlinica "Sfantul Pantelimon", continuarea lucrarilor la mozaicurile din Biserica "Schimbarea la Fata" din Cluj-Napoca, sub coordonarea pictorului si teologului italian Marko Ivan Rupnik, canonizarea si cultul Sfantului Pahomie de la Gledin, canonizarea si cultul Sfintilor Martiri Nasaudeni si Gradinita "Sfantul Stelian". "Cer iertare tuturor celor carora le-am gresit, intr-un fel sau altul, asa cum si eu, la randu-mi, ii iert pe toti cei care, cu voie sau fara voie, mi-au gresit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
testament,
IPS Bartolomeu
/actualitate/vezi-aici-testamentul-lui-ips-bartolomeu-7951242
7951242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.