Veşti bune pentru peste 1 milion de români: Noul termen pentru depunerea declaraţiei unice a fost oficializat după publicarea OUG 6/2020 în Monitorul Oficial

Autor: Alexandru Nanu Postat la 04 februarie 2020 165 afişări

Veşti bune pentru peste 1 milion de români: Noul termen pentru depunerea declaraţiei unice a fost oficializat după publicarea OUG 6/2020 în Monitorul Oficial

 În Monitorul Oficial a fost publicată OUG 6/2020 pentru prorogarea termenului de depunere a declaraţiei unice, conform documentului publicat în Monitorul Oficial Partea I, din data de 31 ianuarie 2020. OUG 6/2020 prevede prorogarea termenului de depunere a declaraţiei unice până la data de 25 mai 2020, inclusiv, conform ordonanţei publicate în Monitorul Oficial.

Declaraţie unică - privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, conform OpANAF nr. 139/2020. Se utilizează pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate  pe anul 2019, precum şi a impozitului estimat şi a contribuţiilor sociale datorate, pe anul 2020. a fost publicată în data de 27.01.2020

În anul 2020, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, în situaţiile reglementate de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Cod fiscal, precum şi în alte acte normative, se prorogă până la data de 25 mai 2020 inclusiv, scrie în documentul oficial.

Recent a fost publicat şi noul model al declaraţiei unice care aduce noi modificări pentru a lua în calcul şi veniturile obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor.

Mai exact, este vorbaOrdinul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 139/2020 a fost publicat în Monitorul Oficial Partea I, numărul 47, din data de 23 ianuarie 2020, conform documentului oficial publicat pe site-ul instituţiei.

Noul formular “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” va fi utilizat pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2019, precum şi pentru declararea impozitului pe veniturile estimate şi a contribuţiilor sociale datorate începând cu anul 2020.

De asemenea, odată cu actualizarea formularului declaraţiei unice, au fost actualizate în mod corespunzător şi instrucţiunile de completare a declaraţiei unice.

Pricipalele motive pentru care a fost actualizat formularul, ţin de modificarea procentului din impozitul pe venit pentru care contribuabilii pot dispune pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult, precum şi reglementarea regimului fiscal aplicabil veniturilor din transferul de monedă virtuală. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratie,
depunere,
publicare,
termen,
oficiali

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.