Veşti bune pentru pensionari: Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat reluarea acordării de bilete de tratament balnear

Autor: Alexandru Nanu Postat la 15 iunie 2020 1964 afişări

Veşti bune pentru pensionari: Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat reluarea acordării de bilete de tratament balnear

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a anunţat, recent, că se pregăteşte pentru reluarea activităţii privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, conform comunicatului publicat pe site-ul instituţiei.

Persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii  în a cărei rază teritorială domiciliază. Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile caselor de pensii recomandăm transmiterea cererilor prin poştă sau prin e-mail.

CNPP reia activitatea de acordare a biletelor de tratament balnear, după aproape 3 luni de zile în care această activitate a fost suspendată ca urmare a situaţiei actuale. În data de 16 martie 2020, CNPP anunţa suspendarea activităţii de eliberare a biletelor de tratament balnear prin intermediul sistemului pe care îl administrează şi gestionează.

La data de 16 martie, CNPP anunţa că biletele care au fost eliberate până la această dată vor fi anulate, urmând ca beneficiarilor să li se restituie integral contribuţia, la cerere. Ulterior reluării activităţii, aceste persoane vor putea să solicite un nou bilet de tratament pentru anul în curs.

Recomandarea instituţiei este ca cererile tip să fie transmise prin poştă sau prin e-mail.

De reţinut:

  1. La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate şi talonul de pensie.
  2. Prima serie de tratament disponibilă şi unităţile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunţate în timp util, prin postarea pe portalul CNPP.
  3. Modelul de cerere poate fi descărcat aici.
  4. Datele de contact ale caselor teritoriale de pensii se regăsesc pe pagina web a acestora.

În România sunt 31 de staţiuni balneare, conform datelor publice. În 2018 în aceste staţiuni au fost peste 1 milion de turişti, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Însă mai puţin de 5% dintre aceştia sunt turişti străini. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tratament,
bilete,
pensii,
anunt,
publicare,
reluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.