Producătorul vopselelor Köber a făcut afaceri de 354 mil. lei în 2019, plus 7%. Profitul a urcat cu 65%, până la aproape 32 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 14 iunie 2020 146 afişări

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber, deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ, şi-a majorat cifra de afaceri cu 7% în 2019, până la 354 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Producătorul vopselelor Köber a făcut afaceri de 354 mil. lei în 2019, plus 7%. Profitul a urcat cu 65%, până la aproape 32 mil. lei

♦ În luna martie, imediat după declararea stării de urgenţă, reprezentanţii Köber spuneau că efectele negative în ceea ce priveşte furnizorii de materiale începuseră deja să se resimtă.

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber, deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ, şi-a majorat cifra de afaceri cu 7% în 2019, până la 354 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Profitul a urcat şi el, cu 65%, situându-se la 31,7 milioane de lei. Ce s-a redus este însă numărul de angajaţi, care a ajuns la 785, cu aproape 50 mai puţini faţă de anul anterior.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns la solicitarea ZF referitoare la evoluţia businessului în ultimele luni, marcate de pandemia de Covid-19, şi la planurile pentru restul anului 2020.

În luna martie, imediat după decla­rarea stării de urgenţă, reprezen­tan­ţii Köber spuneau că efectele nega­tive în ceea ce priveşte furnizorii de materiale începuseră deja să se re­simtă şi că sunt afectaţi în ceea ce pri­veşte materia primă, având furnizori din China şi din Italia, ţări grav afectate de epidemia de COVID-19. Compania are două fabrici, ambele în judeţul Neamţ.

Compania producătoare de lacuri şi vopsele din Neamţ a fost fondată în 1990 de Aurel Köber, de profesie inginer. Un an mai târziu, se deschidea prima fabrică de vopsele şi răşini, în lo­calitatea Turtureşti, din judeţul Neamţ, care a ajuns în câţiva ani la o capa­citate de 30.000 de tone pe an de produse decorative şi industriale. În 2008, a fost deschisă a doua fabrică a com­paniei, pe platforma chimică Săvineşti, cu o capacitate de 100.000 de tone pe an.

Top cinci producători de lacuri şi vopsele se menţine de mai bine de un deceniu în aceeaşi formulă, după cifra de afaceri, potrivit unei analize ZF. Dacă însă, în 2008, liderul era Policolor, în ultimii ani la vârf s-a poziţionat Köber.

Alături de Savana, Spor, Oskar şi Danke!, Köber se numără printre brandurile de vopsele decorative care au cumulat cele mai multe vânzări în 2019, potrivit datelor furni­zate, la solicitarea ZF, de compania de cercetare de piaţă Market Vector. 

Köber este şi brandul compa­ni­ei cu acelaşi nume şi a fost prima companie privată producă­toare de lacuri şi vopsele din România, pozi­ţio­nându-se, de câţiva ani, în fruntea pieţei de profil.

alina.vasiliu@zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vopsele,
producator,
profit,
urcare

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ALEPH STORY: Cum au vândut toate guvernele cea mai valoroasă resursă a României în Occident, punând în pericol chiar viitorul ţării? O discuţie cu Cristian Hostiuc, ZF şi Costi Mocanu, Aleph News-STIU

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
România vs. Spania: 0-1 la construit spitale. Cea mai modernă secţie ATI din Madrid, gata în timpul necesar obţinerii autorizaţiilor în Iaşi România vs. Spania: 0-1 la construit spitale. Cea mai modernă secţie ATI din Madrid, gata în timpul necesar obţinerii autorizaţiilor în Iaşi
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul deceselor
MonitorulApararii
Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum
1 Decembrie, prin ani. Povestea continuă
MonitorulPartidelor
Băsescu: Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Urât moment al trufiei unui preşedinte Băsescu: Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Urât moment al trufiei unui preşedinte
Deputat PNL: Inevitabilul s-a produs
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.