Veşti bune de la FMI: acestea sunt zonele în care economia va creşte

Postat la 24 iulie 2017 280 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a menţinut neschimbate prognozele de creştere pentru economia lumii în 2017 şi 2018, majorând perspectivele de creştere pentru zona euro şi China şi micşorându-le pe cele pentru Statele Unite şi Marea Britanie, potrivit unui raport publicat luni, scrie Reuters.

Veşti bune de la FMI: acestea sunt zonele în care economia va creşte

Potrivit raportului actualizat „Perspectiva Economică Mondială” („World Economic Outlook”), publicat luni, FMI susţine că Produsul Intern Brut (PIB) va creşte cu 3,5% în 2017 şi cu 3,6% în 2018, valori neschimbate faţă de cele din aprilie.

FMI şi-a redus prognoza pentru creşterea economică a Statelor Unite la 2,1% pentru 2017 şi 2018, de la 2,3%, respectiv 2,5%, în urmă cu trei luni. FMI şi-a revizuit prognozele, bazate pe programul de politică monetară al administraţiei Trump care ar fi urmat să genereze o creştere a economiei Statelor Unite, din cauza faptului că nici un detaliu nu a fost încă făcut public.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.