Veritas lansează soluţia NetBackup 7.7

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 31 iulie 2015 155 afişări

Veritas, compania de management al informaţiei din cadrul Symantec (Nasdaq: SYMC), anunţă lansarea celei mai recente soluţii de protecţie a datelor la nivel enterprise, Veritas NetBackup™ 7.7. Printre noile sale funcţii, soluţia de referinţă în industrie include caracteristici care extind semnificativ eficienţa operaţiunilor de backup şi recuperare bazate pe servicii de stocare în cloud, adăugând suport pentru noii furnizori de cloud şi crescând performanţa de până la 30 de ori.

“Tot mai multe companii adaugă în prezent stocarea în cloud printre opţiunile de backup şi stocare, pentru a beneficia de avantajele flexibilităţii, agilităţii şi optimizării costurilor operaţionale”, a declarat Ana Pinczuk, vicepreşedinte senior în cadrul diviziei de backup şi recuperare a datelor din cadrul Veritas.

NetBackup 7.7 optimizează considerabil performanţa şi interoperabilitatea backup-ului în cloud, prin intermediul serviciilor de stocare precum cele oferite de Amazon Web Services (AWS), Google, Hitachi Data Systems (HDS), Verizon şi Cloudian. Totodată, soluţia permite şi integrarea cu VMware vSphere Virtual Volumes, Microsoft Hyper-V, NetApp clustered Data ONTAP (cDOT) şi Microsoft SQL Server şi oferă capabilităţi îmbunătăţite care permit utilizatorilor IT şi non-IT să gestioneze şi să controleze în mod independent activităţile de backup şi recuperare, folosind interfeţe intuitive îmbinate cu instrumente native.

“Pe măsură ce volumul şi sfera datelor enterprise continuă să crească, companiile au nevoie de instrumente mai performante pentru a proteja informaţiile confidenţiale în mod adecvat. NetBackup 7.7 este proiectat să furnizeze recuperarea mai rapidă şi mai uşoară a datelor, cu o performanţă îmbunătăţită şi tehnici de stocare eficiente pentru gestionarea protecţiei informaţiilor din companie la toate nivelurile”, a afirmat Phil Goodwin, director de cercetare în domeniul sistemelor de stocare şi software din cadrul IDC.

Noul conector cloud disponibil în NetBackup 7.7, proiectat pe Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), este optimizat pentru a îmbunătăţi semnificativ timpul de backup şi recuperare pentru soluţiile de stocare în cloud compatibile cu Amazon S3. Conectorul exploatează tehnici multi-streaming şi alte funcţii avansate care permit utilizarea la capacitate maximă a benzii de reţea, reducând semnificativ timpul de backup şi recuperare faţă de versiunile anterioare. În plus, NetBackup 7.7 suportă gateway-uri cloud de la NetApp şi AWS, folosind o abordare secvenţială pentru a replica backup-ul de date în cloud.

Funcţia Auto Image Replication (AIR) a NetBackup este de asemenea integrată cu serviciile cloud, oferind companiilor posibilitatea să facă backup de date într-un mediu cloud, asigurând în acelaşi timp deduplicarea datelor pentru care se face backup. Noile politici inteligente pentru Microsoft Hyper-V şi Microsoft SQL Server ajută organizaţiile IT să scaleze mai rapid operaţiunile, să crească flexibilitatea şi să ofere control adecvat angajaţilor din companie. Platforma convergentă Veritas NetBackup 7.7 simplifică gestionarea infrastructurii şi dispune de procese şi controale automatizate avansate, pentru a proteja medii fizice şi virtuale complexe.

Veritas NetBackup 7.7 este disponibil prin partenerii şi distribuitorii oficiali.

Veritas Technologies Corporation, compania de gestionare a informaţiilor care rezultă din separarea de Symantec, permite organizaţiilor să exploateze puterea informaţiilor lor, cu soluţii menite să sprijine cele mai vaste şi complexe medii eterogene la nivel global. În prezent, Veritas furnizează soluţii pentru 86% dintre companiile incluse în topul Fortune 500, îmbunătăţind disponibilitatea datelor şi oferind informaţii în sprijinul avantajului competitiv. În anul fiscal 2015, Veritas a generat pentru Symantec venituri de 2,6 miliarde dolari.

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este expert în protecţia informaţiilor. Fondată în aprilie 1982, compania Symantec este inclusă în topul Fortune 500 şi oferă una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, precum şi soluţii performante de securitate, backup şi disponibilitate pentru stocarea, accesarea şi partajarea datelor importante. Compania are peste 20.000 de angajaţi în peste 50 de ţări. 99% din companiile incluse în Fortune 500 sunt clienţi Symantec. În anul fiscal 2014, compania a înregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/veritas-lanseaza-solutia-netbackup-7-7-14659665
14659665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.