Serialul "Urzeala tronurilor" va continua cu cel puţin alte trei sezoane - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 31 iulie 2015 114 afişări

Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", o producţie fantasy cu accente medievale realizată de HBO, va continua cu cel puţin încă trei sezoane, a dezvăluit unul dintre managerii postului american, joi, informează Reuters.

Filmările pentru cel de-al şaselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" au loc în această perioadă. Managerii postului american, care plănuiau iniţial ca serialul să aibă şapte sezoane, au avut o rundă de discuţii cu creatorii show-ului în privinţa prelungirii acestei producţii TV dincolo de al şaptelea sezon, a dezvăluit Michael Lombardo, directorului departamentului de programe de la HBO.

"Ei se gândesc la încă doi ani dincolo de sezonul al şaselea", a declarat Michael Lombardo la o întrunire organizată de Television Critics Association.

Lombardo a spus că el şi-ar dori ca serialul să continue şi dincolo de sezonul al optulea şi că ar fi deschis în faţa posibilităţii de a realiza un "prequel" (producţie a cărei acţiune se desfăşoară înainte de evenimentele relatate în producţia originală, n.r.) care să prezinte istoria bătăliei epice pentru Tronul de Fier din regatul fictiv Westeros, inspirată din cărţile din seria "Cântec de gheaţă şi foc" scrise de romancierul american George R. R. Martin.

În acest an, "Urzeala tronurilor" a ajuns la 20 milioane de spectatori, în medie, pentru cel de-al cincilea sezon al său, care a primit 24 de nominalizări la premiile Primetime Emmy, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - dramă".

Serialul a generat de asemenea numeroase controverse în opinia publică din cauza unor scene brutale pe care le-a prezentat în sezonul difuzat în primăvara acestui an - o scenă de viol şi scena arderii pe rug a unui copil. Michael Lombardo a luat apărarea acestor descrieri extrem de grafice pe micile ecrane, spunând că aceste elemente fac parte din povestea spusă de "Game of Thrones", exprimându-şi încă o dată sprijinul pentru creatorii serialului, Dan Weiss şi David Benioff.

Al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" s-a încheiat prin uciderea unuia dintre personajele principale ale show-ului şi în acelaşi timp un favorit al fanilor, Jon Snow, însă numeroşi telespectatori au început să speculeze că acest personaj va reveni în următorul sezon.

"Din tot ce am văzut, auzit şi citit, Jon Snow este mort", a spus Michael Lombardo.

"Game of Thrones" a ajutat în acest an postul HBO să îşi lanseze propriul serviciu de streaming online, HBO Now, ai cărui utilizatori pot să urmărească programele HBO oricând doresc şi fără să plătească abonament pentru acest post prin cablu, în contextul în care televiziunea continuă să exploreze şi domeniul vizionării de programe la cerere (VOD/ Video On Demand).

Cel de-al cincilea sezon al celebrului serial produs de HBO, premiat cu Emmy, Globul de Aur şi Peabody, a debutat la postul de televiziune în aprilie şi s-a încheiat pe 14 iunie.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Scriitorul George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
URZEALA TRONURILOR,
SEZOANE,
/actualitate/serialul-urzeala-tronurilor-va-continua-cu-cel-putin-alte-trei-sezoane-video-14659130
14659130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.