Venezuelenii, chemaţi la urne în primele alegeri prezidenţiale post-Chavez

Postat la 13 aprilie 2013 20 afişări

Venezuelenii sunt chemaţi duminică să participe la un scrutin în care protejatul lui Hugo Chavez porneşte din poziţia de favorit în faţa liderului opoziţiei Henrique Capriles, dar se confruntă cu o aură cvasi-religioasă a charismaticului lider defunct.

Venezuelenii, chemaţi la urne în primele alegeri prezidenţiale post-Chavez

 Spectrul "campionului" stângii latino-americane, mort de cancer pe 5 martie, a planat în mod permanent asupra unei campanii-fulger, marcată de schimburi de replici dure, într-o ţară profund divizată după 14 ani de "revoluţie socialistă" şi aruncată în criză.

Învestit de mentorul său înainte să moară, Maduro, un fost lider sindical în vârstă de 50 de ani, un fost şef al diplomaţiei timp de şase ani, iar în prezent şef interimar al statului, şi-a îndemnat susţinătorii să dea curs ultimelor dorinţe ale lui "Comandante", care nu a mai putut să îşi exercite mandatul de şase ani, după ce l-a înfrânt pe Capriles în alegerile prezidenţiale din octombrie, cu 55% la 44% din voturile exprimate.

"Chavez, îţi jur, votul meu este pentru Maduro" a fost sloganul din cursul campaniei preşedintelui interimar, care a urcat inclusiv la volanul unui autobuz pentru a-şi etala trecutul de şofer în cadrul unor servicii de transport în comun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/venezuelenii-chemati-la-urne-in-primele-alegeri-prezidentiale-post-chavez-10741980
10741980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.