Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al României cu UE: Britanicii vor plăti enorm de scump ieşirea din UE, dar un Roexit ar fi un dezastru pentru România

Postat la 03 octombrie 2018 44 afişări

Minţile înfierbântate trebuie să se răcorească, până nu va fi prea târziu pentru noi.

Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al României cu UE: Britanicii vor plăti enorm de scump ieşirea din UE, dar un Roexit ar fi un dezastru pentru România

 UE se va transforma pe principiul integrării diferenţiate, iar unul dintre criteriile acestei integrări este cel al competitivităţii. Dacă România nu ţine pasul cu integrarea, costul finanţării statului va deveni cumplit de amar. Românii sunt proeuropeni, dar politicienii României nu au vrut convergenţă cu UE, ci doar banii UE.

 

„La Începutul anilor 30 ani ai seco­lului trecut, românii au pus gaz peste focul din Europa, în aşa fel încât, câţiva ani mai târziu, şi-au dat foc şi la propria lor casă. În loc să construim edificiul numit România, noi am dat foc cetăţii şi, în anii 40 ai secolului trecut, Ro­mânia a fost destruc­turată cu largul nostru concurs”, amin­teşte Vasile Puşcaş, fost nego­ciator-şef al României cu UE, fost ministru al integrării europene, azi profesor la Universitatea Babeş-Bolyai, cea mai mare universitate din România şi între cele mai prestigioase din ţară, cu peste 40.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.