Dăncilă, în PE: Nu am venit să dau socoteală. Nu e nimic în rapoartele MCV despre protocoalele secrete/ Timmermans: Dacă CE va trebui să ia măsuri, atunci o va face

Postat la 03 octombrie 2018 27 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a participat, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, într-o sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat din nou faptul că CE va lua măsuri împotriva României dacă acestea sunt necesare.

Dăncilă, în PE: Nu am venit să dau socoteală. Nu e nimic în rapoartele MCV despre protocoalele secrete/ Timmermans: Dacă CE va trebui să ia măsuri, atunci o va face

UPDATE 11.37 Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Parlamentul României nu a dat semne că răspunde la recomandările primite. Timmermans le cere autorităţilor române să lanseze o investigaţie asupra protocoalelor

Timmermans a recomandat României să păstreze deschis dialogul cu forurile europene, anunţând că, dacă este necesar, Comisia Europeană va lua măsuri, deoarece este „gardianul democraţiei”.

„Dacă noi vorbim despre aceste lucruri este pentru că ne pasă de traseul european şi de poporul român. Într-adevăr recomandările Comisiei de la Veneţia sunt importante, dar vă rog să vă uitaţi şi la recomandările MCV de anul trecut şi cele care vor veni luna următoare pentru că eu cred că sunt foarte importante.

Eu voi continua dialogul cu România. Voi fi foarte meticulos şi precis şi voi transmite Guvernului român aceste întrebări foarte detaliate, dar miza acestui proces este extrem de mare pentru viitorul UE şi e la fel de important, dacă nu chiar mai important pt poporul român”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în încheierea dezbaterilor din Parlamentul European.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.